Уважаеми граждани, Във връзка със стартирането на поливен сезон 2017г., ще се подава вода по всички напоителни канали. Вследствие на оттока ще се появи вода и в отводнителните канали. Във връзка с това, има опасност за живота и здравето на хората.

АБСОЛЮТНО СЕ ЗАБРАНЯВА ВЛИЗАНЕТО И КЪПАНЕТО ВЪВ ВОДОЕМИТЕ – язовири, изравнители, напоителни и отводнителни канали и други хидромелиоративни и хидротехнически съоръжения.

Две реки край Пазарджик преливат

Високите води на река Елшишка скъсаха дига и заляха земеделски земи в селата Гелеменово и Сарая, община Пазарджик


„Двете реки Елшишка и Луда Яна, край Пазарджик преливат в резултат от интензивните валежи, паднали в района”, съобщи управителят на „Напоителни системи” ЕАД, клон Пазарджик, Ангел Даскалов. Опасност за хората и населените места няма, но са залети земеделски земи в района. Сформиран е оперативен щаб, който извършва постоянно набюдение на нивото на водата в двете реки. Служителите на „Напоителни системи” ЕАД, клон Пазарджик работят съвместно с екипите на Гражданска защита. Информирани са кметовете на селата Дубровница и Мало Конаре, където съществува реална опасност от заливане на земи и земеделски постройки. Нивото на река Луда Яна остава високо и за това е въведено денонощно наблюдение при моста на главния път Пловдив – Пазарджик. В момента нивото на водата е 20 см. под моста, коментира още управителя на клон Пазарджик, Ангел Даскалов. Очаква се покачване. При необходимост движението по моста ще бъде преустановено, допълни още Ангел Даскалов.
 

Още

Профил на купувача
actualno-sustoianie
Сигнали за нередности

Напоителни системи ЕАД 2012 | Всички права запазени