Уважаеми граждани, Във връзка със стартирането на поливен сезон 2017г., ще се подава вода по всички напоителни канали. Вследствие на оттока ще се появи вода и в отводнителните канали. Във връзка с това, има опасност за живота и здравето на хората.

АБСОЛЮТНО СЕ ЗАБРАНЯВА ВЛИЗАНЕТО И КЪПАНЕТО ВЪВ ВОДОЕМИТЕ – язовири, изравнители, напоителни и отводнителни канали и други хидромелиоративни и хидротехнически съоръжения.

Реките Елшишка и Луда Яна, край Пазарджик вече са в коритата си

Необходими са минимум 200 000 лв. за възстановяване на скъсаните диги по двете реки
„Река Елшишка вече е в коритото си благодарение на изградената временна дига при скъсания участък с напоителен канал „Алеко-Потока”, обясни управителят на „Напоителни системи”, клон Пазарджик, Ангел Даскалов. Река Елшишка скъса дига в началото на тази седмица, поради интензивните валежи в района. По-голяма част от водата в реката изтичаше към земеделските земи над село Драгор и имаше опасност от наводнение на селото и град Пазарджик. „Временната дига на река Елшишка и липсата на нови интензивни валежи ще даде възможност да започнат възстановителните работи на канала и дигата”, коментира още Ангел Даскалов. След оттичане на високите води ще започне и остойностяването на щетите. „По предварителни разчети ще бъдат необходими минимум 50 000 лв. за възстановяване на скъсания участък”, допълни управителят на „Напоителни системи”, клон Пазарджик.
„Нивото на водата в река Луда Яна спада, но бавно”, обясни още Ангел Даскалов. Продължава подкопаването на скъсания участък на дигата при дюкера на напоителния канал „Паша арк”, но няма опасност от преливане. Водата е спряна чрез изградените временни преграждения, за да не се стигне до заливане на селата Мало Конаре и Цалапица. „Необходими са минимум 150 000 лв. за възстановяване на скъсаната дига”, допълни управителя на „Напоителни системи”, клон Пазарджик.

Още

Профил на купувача
actualno-sustoianie
Сигнали за нередности

Напоителни системи ЕАД 2012 | Всички права запазени