Уважаеми граждани, Във връзка със стартирането на поливен сезон 2017г., ще се подава вода по всички напоителни канали. Вследствие на оттока ще се появи вода и в отводнителните канали. Във връзка с това, има опасност за живота и здравето на хората.

АБСОЛЮТНО СЕ ЗАБРАНЯВА ВЛИЗАНЕТО И КЪПАНЕТО ВЪВ ВОДОЕМИТЕ – язовири, изравнители, напоителни и отводнителни канали и други хидромелиоративни и хидротехнически съоръжения.

300 метра бракониерски мрежи са конфискувани при проверка на язовир Шумен

300 метра рибарски мрежи с маломерни риби са конфискувани тази нощ при съвместна проверка между „Напоителни системи” ЕАД, клон Шумен, инспектори от сектор “Рибарство и контрол” на Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури Шумен и РПУ на МВР- Шумен, съобщи управителят на „Напоителни системи” ЕАД, клон Шумен, Юлиан Вълчев. Акцията е проведена по сигнал на местни рибари за незаконен промишлен риболов, извършван на язовира, уточни Юлиан Вълчев. Съставен е констативен протокол срещу неизвестен извършител.

Язовир „Шумен” е предназначен за извършване на любителски риболов, съгласно Наредба № 37 на МЗХ, коментира Божидар Стойков, ръководител на ИАРА, Шумен.

Уловът от 30 кг риба в конфискуваните мрежи е върнат отново в язовир „Шумен”.

Още

Профил на купувача
actualno-sustoianie
Сигнали за нередности

Напоителни системи ЕАД 2012 | Всички права запазени