Уважаеми граждани, Във връзка със стартирането на поливен сезон 2017г., ще се подава вода по всички напоителни канали. Вследствие на оттока ще се появи вода и в отводнителните канали. Във връзка с това, има опасност за живота и здравето на хората.

АБСОЛЮТНО СЕ ЗАБРАНЯВА ВЛИЗАНЕТО И КЪПАНЕТО ВЪВ ВОДОЕМИТЕ – язовири, изравнители, напоителни и отводнителни канали и други хидромелиоративни и хидротехнически съоръжения.

„Напоителни системи” ЕАД, клон Пазарджик ще осигури вода за земеделските производители в района

„Напоителни системи” ЕАД, клон Пазарджик ще осигури вода за земеделските производители в района чрез изравнител „Момина клисура”. Това заяви Ангел Даскалов, управител на „Напоителни системи” ЕАД, клон Пазарджик. „Ще направим всичко възможно да подаваме вода за по- дълъг период, в рамките на възможното, така че да не пострадат земеделските производители със сключени договори”, допълни Ангел Даскалов. Проблеми с водоподаването се очакват само в района от Момина Клисура до Лесичово. Това засяга селата Мененкьово, Аканджиево, Величково, Памидово и част от село Бошуля. Тези села са разположени на територията на напоителна система „Карабунар”. Напояването се извършва с води от енергийната каскада „Белмекен- Сестримо” след тяхното преработване от последното стъпало ВЕЦ „Сестримо”.
По решение на „НЕК”, от 16.08.2010 г. започва ремонт на енергийната каскада, при който се спира работата на ВЕЦ „Сестримо”.

Още

Профил на купувача
actualno-sustoianie
Сигнали за нередности

Напоителни системи ЕАД 2012 | Всички права запазени