Уважаеми граждани, Във връзка със стартирането на поливен сезон 2017г., ще се подава вода по всички напоителни канали. Вследствие на оттока ще се появи вода и в отводнителните канали. Във връзка с това, има опасност за живота и здравето на хората.

АБСОЛЮТНО СЕ ЗАБРАНЯВА ВЛИЗАНЕТО И КЪПАНЕТО ВЪВ ВОДОЕМИТЕ – язовири, изравнители, напоителни и отводнителни канали и други хидромелиоративни и хидротехнически съоръжения.

50 куб. метра вода е предоставена за овладяване на горските пожари в област Ловеч от язовир Етрополе, стопанисван от „Напоителни системи” ЕАД

„Нивото на язовир Етрополе е достатъчно, за да улесни и подпомогне работата на огнеборците и всички доброволци, които от началото на седмицата се борят с огнената стихия в Етрополе и Тетевен”, заяви изпълнителният директор на „Напоителни системи” ЕАД, Елица Попова. В момента нивото на язовир Етрополе е 50 000 куб. метра вода. При необходимост вода може да се предоставя и от яз. Белопопци, който е в непосредствена близост до пожарите. Само през вчерашния ден са направени 12 курса на хеликоптера от Авиоотряд 28 до язовир Етрополе, за да може да се локализират и ликвидират горските пожари на територията на област Ловеч. Днес подаването на вода от язовир Етрополе ще продължи, за да се неутрализират огнищата и в останалите проблемни места в региона. По данни на пресцентъра на МВР за последните 24 часа са погасени пожарите в село Манаселска река, местността Овча могила, село Литаково, село Скравена, местността Медвен. Днес продължават горските пожари между селата Брусен, Лопян, Ямна и Черни Вит. „При необходимост може да се предостави специализирана техника на „Напоителни системи” ЕАД за разчистване на унищожената дървесина, за да се улесни работата на групите за гасене на горските пожари”, коментира още изпълнителният директор на дружеството, Елица Попова.

Още

Профил на купувача
actualno-sustoianie
Сигнали за нередности

Напоителни системи ЕАД 2012 | Всички права запазени