Уважаеми граждани, Във връзка със стартирането на поливен сезон 2017г., ще се подава вода по всички напоителни канали. Вследствие на оттока ще се появи вода и в отводнителните канали. Във връзка с това, има опасност за живота и здравето на хората.

АБСОЛЮТНО СЕ ЗАБРАНЯВА ВЛИЗАНЕТО И КЪПАНЕТО ВЪВ ВОДОЕМИТЕ – язовири, изравнители, напоителни и отводнителни канали и други хидромелиоративни и хидротехнически съоръжения.

Критична е ситуацията в 4 села в община Радомир, област Перник, заради интензивните валежи в района

„Ако интензивните валежи в района на Перник продължат има опасност от преливане на река Блато (Арката) и заливане на земеделските земи в 4 села на община Радомир – с. Кошарите, с. Бобораци, с. Беланица и с. Негованци”, съобщи управителят на „Напоителни системи” ЕАД, клон Перник, Богомил Борисов. От 10 ч. тази сутрин отводнителната помпена станция „Бобораци” на „Напоителни системи” ЕАД, работи на непрекъснат режим, за да се предотврати заливане на земеделските земи в 4 села. Въведен е график за извънредната работа на три смени на служителите на „Напоителни системи” ЕАД, клон Перник. Сформиран е оперативен щаб, който извършва постоянно наблюдение на нивото на водата в реката. Информирани са кметовете на селата Кошарите, Бобораци, Беланица и Негованци, кметът на Радомир и областният управител на Перник. Служителите на „Напоителни системи” ЕАД, клон Перник работят съвместно с екипите на Гражданска защита. „В момента нивото на водата е 70 см. под дигата на река Блато”, коментира още управителят на клон Перник, Богомил Борисов. Очаква се покачване.

Още

Профил на купувача
actualno-sustoianie
Сигнали за нередности

Напоителни системи ЕАД 2012 | Всички права запазени