Уважаеми граждани, Във връзка със стартирането на поливен сезон 2017г., ще се подава вода по всички напоителни канали. Вследствие на оттока ще се появи вода и в отводнителните канали. Във връзка с това, има опасност за живота и здравето на хората.

АБСОЛЮТНО СЕ ЗАБРАНЯВА ВЛИЗАНЕТО И КЪПАНЕТО ВЪВ ВОДОЕМИТЕ – язовири, изравнители, напоителни и отводнителни канали и други хидромелиоративни и хидротехнически съоръжения.

Булдозер на „Напоителни системи” ЕАД пропадна в река Струма, край Сандански

Остава критична ситуацията в 4 села в община Радомир, област Перник, заради интензивните валежи в района
Задържано е нивото на язовир „Панчарево”, край София
„Отводнителната помпена станция „Бобораци” на „Напоителни системи” ЕАД, клон Перник е наводнена от интензивните валежи в района и спира работа”, алармира управителят на „Напоителни системи” ЕАД, клон Перник, Богомил Борисов. От 10 ч. тази сутрин отводнителната помпена станция, работеше на непрекъснат режим, за да се предотврати заливане на земеделските земи в 4 села на община Радомир – село Кошарите, с. Бобораци, с. Беланица и с. Негованци. „При спиране на валежите отводнителната помпена станция ще бъде пусната отново в експлоатация, за да не се стигне до пълно заливане на земеделските земи в района на 4 села”, допълни управителят на „Напоителни системи” ЕАД, клон Перник. Високо е нивото и в река Бистрица, близо до село Ябълково, община Кюстендил, където се извършват ремонтно-възстановителни работи на 1 км. и 600 м. от дясната дига и берма на корекцията на реката, разрушени по време на наводненията през месец февруари, тази година.


*****
„Нивото на язовир „Панчарево” е задържано на 60 см. до кота 0”, съобщи управителят на „Напоителни системи” ЕАД, клон София, Димитър Методиев. Спрени са две електроцентрали, между язовирите Искър и Панчарево, за да не се повишава нивото в язовира, допълни Димитър Методиев. Сформиран е кризисен щаб, който наблюдава денонощно нивото на водата в яз. „Панчарево”.

*****
„Булдозер пропадна във водна яма край село Вълково, община Сандански, на около 30 м. навътре в река Струма”, съобщи управителят на „Напоителни системи” ЕАД, клон Сандански, Благой Дончев. Шофьорът на тежкотоварната машина е спасен с помощта на частна фирма, тъй като вторият булдозер на „Напоителни системи”, клон Сандански, беше повреден от неизвестен извършител след публикуване на информацията за изземане на имуществото на Сдружението за напояване „Санданска Бистрица”, в полза на държавата. До днешния инцидент се стигна поради интензивните валежи в района и повишeното ниво на река Струма, което затрудни извършването на ремонтни дейности за възстановяване на дигата, разрушена по време на наводненията, в началото на тази година. Това е един от обектите на „Напоителни системи” ЕАД, клон Сандански, в който се извършват възстановителни работи със средства на Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане (МКВП) към Министерски съвет. Те бяха отпуснати в края на месец ноември, тази година.
 

Още

Профил на купувача
actualno-sustoianie
Сигнали за нередности

Напоителни системи ЕАД 2012 | Всички права запазени