Уважаеми граждани, Във връзка със стартирането на поливен сезон 2017г., ще се подава вода по всички напоителни канали. Вследствие на оттока ще се появи вода и в отводнителните канали. Във връзка с това, има опасност за живота и здравето на хората.

АБСОЛЮТНО СЕ ЗАБРАНЯВА ВЛИЗАНЕТО И КЪПАНЕТО ВЪВ ВОДОЕМИТЕ – язовири, изравнители, напоителни и отводнителни канали и други хидромелиоративни и хидротехнически съоръжения.

Още един язовир около с. Бисер е бил пред скъсване

oshte-edin-yazovir

Язовир Орешец, който се намира на съвсем близко разстояние от с. Бисер също е бил застрашен от скъсване. Това заяви председателят на директорите на Напоителни системи Георги Харизанов пред БТВ.

В страната има 2700 язовири, но Напоителни системи стопанисва малко повече от 160. Силно се съмнявам, че една малка община или село разполага с необходимите специалисти и с финансите за да поддържа един язовир. В момента няма национална система за реагиране.

Общата система за известяване е приоритет за Гражданска защита. Ние сме осигурили на всеки един от нашите язовири денонощна охрана и специалисти, които да реагират. В случая със с. Бисер е било необходимо да се укрепи стената и т.нар. мокър откос, каза Харизанов. Във всички язовири арендаторът се старае да поддържа най-висок воден обем, за да гледа максимално количество риба.

Към екоминистерството има 54 комплексни и значими язовири, съобщи Мая Дряновска ръководител на оперативно звено в МОСВ. Язовирите са изградени така, че да преливат, но стена на комплексните язовири много трудно да се скъса. Има авариен план за всеки различен язовир към МОСВ, заяви Дреновска.


Източник:
Novini.bg

Още

Профил на купувача
actualno-sustoianie
Сигнали за нередности

Напоителни системи ЕАД 2012 | Всички права запазени