Уважаеми граждани, Във връзка със стартирането на поливен сезон 2017г., ще се подава вода по всички напоителни канали. Вследствие на оттока ще се появи вода и в отводнителните канали. Във връзка с това, има опасност за живота и здравето на хората.

АБСОЛЮТНО СЕ ЗАБРАНЯВА ВЛИЗАНЕТО И КЪПАНЕТО ВЪВ ВОДОЕМИТЕ – язовири, изравнители, напоителни и отводнителни канали и други хидромелиоративни и хидротехнически съоръжения.

Актуална информация за язовирите, които са под управлението на ,,Напоителни системи‘‘ ЕАД

irrigation-logo

Във връзка с тежката обстановка в страната и обилните снеговалежи, които предизвикват повишаване на нивото на водата в язовирите, предоставяме актуална информация за състоянието на язовирите, стопанисвани от ,,Напоителни системи‘‘ ЕАД. Язовирите на територията на Област Стара Загора, Община Братя Даскалови -  яз. Найденово и Долно ново село са в режим на изпускане на водата и няма опасност от преливането им. Общият обем на яз. Тракиец, намиращ се на територията на Община Хасково е 114 000 000 кубични метра, скоростта, с която се  изпуска водата е 2 кубика в секунда.  Водата в яз. Добри дол (Община Първомай, Област Пловдив)  е наполовина от капацитета му и за момента няма необходимост да бъде изпускан.

Намиращите се язовири на територията на област Бургас – яз. Ахелой, Трояново, Барган също са в режим на изпускане на водата и няма опасност от преливането им. Общият обем на яз. Ахелой е 12 670 000 куб. метра, като е освободен обем от 3 850 000 куб. метра. Язовир Трояново е с общ обем 5 900 000 куб. метра, до момента е освободен обем от 2 840 000 куб. метра. Общият обем на яз. Барган е 560 000 куб. метра, освободен е обем от 77 000 куб. метра.  Всички язовири, стопанисвани от ,,Напоителни системи‘‘, са под постоянно наблюдение, независимо от нивото на водата. Река Марица е скъсала дига и е под постоянно наблюдение от Басейнова дирекция, тъй като реката  е Публично-държавна собственост.

Още

Профил на купувача
actualno-sustoianie
Сигнали за нередности

Напоителни системи ЕАД 2012 | Всички права запазени